Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Figueres látnivalók
Látogatás Salvador Dali városában

 

Salvador Dali múzeum

A múzeum ötletét Ramon Guardiola Rovina adta, aki ügyvéd volt és szintén nagyon szerette a művészetet. Miután 1960-ban Figueras polgármestere lett, zavarban volt, amikor látta, hogy a város semmit sem tett a város fiáért. Javasolta Dalinak a színház-múzeum felújításának projektjét, de Dalí nem volt hajlandó csak felújítani, és inkább újjáépítette, és műveinek múzeumává tette.
A múzeumépítés kezdése elhúzódott, a szomszédok nem akarták, hogy a múzeum a környékükön és voltak pénzügyi problémák is. Végül 1970 június 26, a kormány jóváhagyta a projektet, és október 13-án megkezdődött a munka. A hivatalos beiktatásra 1974 október 28-án került sor.
Az avatástól kezdve a Dali Színház-Múzeum nagy népszerűségnek örvendett a közönség körében, és a madridi Prado Múzeum után Spanyolország második leglátogatottabb múzeumává vált.

 

San Ferrani kastély

A kastélyt abban az időben építették amikor Spanyolországot VI. Fernando spanyol király uralta. Az építése 1753. szeptember 4 -én fejeződött be. A falak és védelmi erődítmények építése tizenhárom évig tartott, és körülbelül négyezer ember dolgozott ezen a munkán. Az erőd alatt van egy hatalmas kiterjedésű víztároló. A "Parfüm" című film egyes részeit itt forgatták.

 

 

Ebben a témában talál még 98 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Maldív-szigetek nyaralás és búvárkodás
2025. január 31 - február 09.

Érdekel!

Galapagos - Equador búvár- túra
2025. április 25 - május 07.

Érdekel!

Szezonzáró Adria búvártúra - Tisno
2024. szeptember 18-22.

Szezonnyitó Murter búvártúra
Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC