Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Északi búvárszafari az őszi szünetben
Búvárkodás a legszebb roncsoknál és zátonyoknál 2024 őszi szünetben

EZ A TÚRA MEGTELT!



A Vörös-tenger északi régiója

Ez búvárszafari nyújtja talán a legszínesebb, legsokoldalúbb látnivalókat a búvárok számára a Vörös-tengeren. Számos világhírű roncs, jelentősen eltérő típusú zátonyok, falak, korallmezők és nemzeti park szerepel a búvárszafari programjába. Ez a sokszínűség rendkívül vonzó a búvárok számára, főleg az őszi szünetben.
Arányaiban a túrán kb. 15 zátony merülés és kb. 6 roncs, vagy roncs körüli merülés lesz. Film egy előző északi túráról.


A búvár program - Ras Mohammed

A búvárszafari útvonala szenzációs helyeket érint. A legészakibb résztől Hurghada felé haladva az első világhírű régió a Ras Mohammed víz alatti természetvédelmi terület, mely legismertebb helyei a Shark, az Anemona és a Yolanda zátony, ahol élőlények ezreivel szoktunk találkozni és az élményeink a két-három merülés során egyértelműen tudatosítják bennünk, hogy miért nemzeti park ez a régió. Sok száz fős halrajok, hatalmas napóleonhalak, murénák, elképesztően sok kék-pettyes rája a jellemző és olyan színes korallmező, koralllkert felett haladunk el, ami ritkaságszámba megy bárhol a Vörös-tengeren. Egy ilyen túra filmje
 


Thistlegorm hajóroncs

A következő helyszín talán még nagyobb durranás, hisz ez a világ egyik leghíresebb roncsa, a Thistlegorm hajóroncs, a maga elképesztõen látványos rakományával, mely teherautókból, vasúti kocsikból, motorkerékpárokból, lánctalpas járművekből, légvédelmi ágyúkból és sok-sok bombából áll. Szerencsés módon itt egy éjszakai merülésünk is lesz, mely során inkább a rendkívül különleges élővilág jelenti a látványt, mely a roncs orr részében szokott kavarogni. A búvárok kedvence ez a merülés. Képek egy előző ilyen túráról


Gubal szigetek

A búvárszafari következő merülési napja a Gubal szigeteknél lesz, ahol több drift merülést is bonyolítunk. Ebből az egyik szintén egy roncsnál kezdõdik, az Ulysses-nél. A hely különlegessége, hogy itt az esetek 90%-ban delfinekkel szoktunk találkozni merülés közben a víz alatt, de az egyéb látnivaló szerint is érdemes helyszín a számunkra. Számos alkalommal délután, vagy esténként ki szoktunk menni az öbölbe a partra és eltöltünk egy kis időt strandolással, tengerparti sétával a homokos beachen a naplementében.
 

Abu Nuhas zátony

A következő izgalmas és népszerű hely az Abu Nuhas zátony, mely arról híres, hogy az évtizedek, évszázadok alatt számos hajó ütközött a zátonynak és süllyedt el szinte egymás mellett. A Roncsokba nem kötelező bemenni, azok a búvárok, akik kivül szeretnének maradni, egy külön csoportban merülnek és mint egy mesterséges zátonyt tekintik meg a roncsot kívülről, ami szinte teljesen be van nőve korallokkal és nagy halrajok keringene körülötte. 

 

Az Abu Nuhas roncsai

A Giannis D, a Carnatic a Chrisoula K, és a Kimon M hajóroncsok közül kettőt mindenképpen megmerülünk és ebben az a különleges, hogy a roncsok adottsága miatt minden búvár bemehet vezetővel a roncs belsejébe, ha szeretne és ahol olyan látványban lehet részük, ami megatározónak számít majd a búvár élmények között. Láthatjuk a gépházat a motorokkal, a rakomány nagy részét, a kapitányi kabint, a műhely, ahol még láthatók a berendezések most is. A legjobb búvárszafari program.

 

A delfin zátony

Még egy népszerű hely van dél felé haladva, az pedig a Shaab El Erg zátony. Ez a hely arról híres, hogy nagyon szeretik a delfinek ezt a zátomyt és számos alakolmmal erről meg is bizonyosodhattunk az előző északi szafarikon. 
Természetesen a fent említett helyeken kívül még számos más zátonyt is érintünk a búvártúra során, mint például a Hurghada régió népszerű merülőhelyit is, miközben lassan haladunk dél felé a hajóval, vissza a Hurhhada kikötőbe.
Ezen a búvárszafarin szinte minden nap négyet lehet merülni, három nappalit és egy éjszakait. Összesen 19-21 merülésre kell számítani. 
Ezzel a merülési, búvárprogrammal és úti tervvel, olyan változatos és felejthetetlen búvárszafarit tudunk létrehozni, hogy aki ezen részt vesz, az alig bír majd ki egy évet, mielőtt újra bejelentkezik egy következő északi búvár szafarira. Egy másik Északi búvártúra filmje

 

A búvár szafari hajó

A félig német tulajdonú SimSim szafari hajóval már számos alkalommal bonyolítottunk északi túrát a múlban a vendégek nagy megelégedésével. A szafari hajó 31 meter hosszú és 8 klimatizált, fürdőszobás kabinnal rendelkezik az összen 16 búvár számára. 8 fős személyzet gondoskodik a felhőtlen nyaralásunkról és merüléseinkről. 
A nappali és étkező mérete és elrendezése, a hatalmas búvár platform, a két emeleti terasz (fedett és nyitott), a hajó rendkívüli gyorsasága és főleg a tisztasága gondoskodik a minőségi nyaralásról számunkra! A kiváló minősítéssel rendelkező szakácsok pedig arról gondoskodnak, hogy mindig mosoly legyen az arcunkon a jóllakottság miatt. A szafari hajóhoz két zodiak tartozik a kétszer 8 búvár minőségi szállításához a zátonyok legtávolabbi pontjához is. Feltöltött gyógyszer készlet és elsősegély láda van a hajón, hogy kéznél leygen, ha szükséges. A Nitrox töltést egy modern, membrános készülékkel valósítják meg. Nem 24-26 búvár van bezsúfolva egy hajóra, hanem csak 15 fizetővendég és a túra- illetve merülés vezető. A másik merülésvezető a hajón várja a búvárokat. Így a kis búvár létszám a hajón is minőségi emelkedést hoz a túrához. Képek a búvár hajóról 


Az időjárás a búvárszafarin

Nem véletlen, hogy az október a legkedveltebb hónap egy Vörös-tengeri nyaraláshoz és búvár szafarihoz, főleg az őszi szünetben. 11:10 percet süt nap, de már nem megy 30 C fok fölé a hőmérséklet. Jellemzően napközben 26-27 C fok van, ami a legkellemesebb a tengeren. A nap reggel 06:50-kor kel, így a hét órakor kezdődő merüléshez a legideálisabb. A napnugta pedig 18:05-kor van, ami pedig a korai észkai merülésnek kedvez és persze a napi egyik fő étkezének, a vacsorának is, ami így 19 óra körül tud megvalósulni. 
Szintén a legfontosabbak egyike a tenger vízhőmérséklete, mely októberben 27-28 C fok és a látótávolság pedig kiváló! Az átlagos szélerőség októberben 20 km/óra alatt van és fontos, hogy minden zátony itt északon (Hurghada-Sharm El Shaik között) kiáll a vízből, így nincsenek hullámok a lekötés után :-). 


Utazás a búvárszafari -ra

Az Egyptair menetrend szerinti járatával történik egy rövid átszállással Kairóban. A gép a késő délutáni órákban indul és kicsivel éjfél után érkezik Hurghadába. Hazafelé pedig reggel 8-kor indul és a délután közepén érkezik Budapestre. Egyedülálló módon a feladható súlyhatár 2 x 23 kg és a kézipoggyász pedig a szokásos 8 kg. Szerintem ebbe beleférhetünk :-)).
 

A búvárszafari időpontja: 

2024 október 25 - november 2. 

A búvártúra ára: 

1.495 €

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Elhelyezést 1/2 éjszakára 3*-os, belvárosi hotelben reggelivel,
+ Elhelyezést 7 éjszakára kétfős kabinokban a hajón,
+ Teljes ellátást a hajón, napi 3 büfé étkezéssel, 
+ Repülőjegyet,
+ Kévé, tea, ásványvíz és üdítő fogyasztást,
+ Transzfert a hajóhoz és vissza,
+ Kikötői díjat,
+ 14% áfát!
+ Napi három-négy merülés lehetőségét,
+ Levegőtöltést és búvárvezetést két csoportban,


A búvártúra ára nem tartalmazza:

- Környezetvédelmi adót, 50 €/utas és a hajón fizetendő,
- Személyzeti és Guide borravalót, 60 €/utas,
- Vízumköltséget, 23 €,
- Az egyéb felszerelés bérleti díját,
- Utas-búvár biztosítást,

A búvártúrához a hajót és a transzfert a SimSim Resisen német iroda adja, a repülőjegyet pedig a Mortons Travel utazási iroda biztosítja. 

Szabad helyek száma a búvárszafari-ra:

A TÚRA MEGTELT

A búvár szafari -ra jelentkezni:

Mailban az abc@abcbuvar.hu címen lehet.

 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Vörös-tenger
Esemény kezdete
2024-10-25
Esemény vége
2024-11-02
Esemény helyszíne
Egyiptom
 

Ebben a témában talál még 19 cikket: Programnaptár

Következő búvártúrák

Maldív-szigetek nyaralás és búvárkodás
2025. január 31 - február 09.

Érdekel!

Galapagos - Equador búvár- túra
2025. április 25 - május 07.

Érdekel!

Szezonzáró Adria búvártúra - Tisno
2024. szeptember 18-22.

Szezonnyitó Murter búvártúra
Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC