Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Mauritius nyaralás és búvártúra
10 nap nyaralás és merülés a menyországban

A sziget, melyről a menyországot mintázták

"Elnézve a szigetet az jut eszedbe, hogy először Mauritiust teremtette Isten és csak aztán, az ő mintájára teremtette meg a Mennyországot.” Mark Twain 1897.
A kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban a déli féltekén, Madagaszkártól kisség keletre található. Éghajlata szubtrópusi és a nyár decembertől áprilisig tart, ilyenkor az átlaghőmérséklet 28-30 °C körül van. Képek a szigetről 


Természeti látnivalók

Annak ellenére, hogy a sziget egészen kicsi méretű, mégis négy nemzeti park található rajta, iganzán szép temészeti látnivalókkal és különleges élővilággal. A vulkanikus sziget közepének fennsíkján a „Fekete folyó szurdokában” alakították ki talán a legnépszerűbb parkot, a Back River Parkot. Vízesések, különleges és általunk is ismert élőlényeg láthatók a parkban attól függően, hogy melyik sétát választja az idelátogató érdeklődő. Az élőlények közül kiemelném a denevér fajokat, sörényes szarvast, makákót, farkatlan tanreket, a szürke mongúzt, vaddisznót és az indiai nyulat. Képek az itt élő előlényekről


Tengerpartok, lagúnák, zátonyok

A szigetet körben korallzátonyok határolják, melyek változatos látnivalót nyújtanak a búvárkodást kedvelőknek. Szinte a sziget minden oldalán vannak hosszan elnyúló homokos beachek, de a legtöbb ilyen a délnyugati részen található, itt  a legszebbek a strandok és zömében a természeti látnivalók is. A föveny finom, fehér és aranyszínű homokkal borított és a víz itt lassan mélyülő. A sznorkelezőknek igazi kánaánt jelentenek a sziget körüli lagúnák, melyekben színes halrajok úszkálnak és teknősök bukkannak elő. Képek a sziget körüli szépségekről


Merülési látnivalók

Mivel az Indiai óceánban merülünk, így az arra jellemző látnivalók fogadnak bennünket. Sokféle rákkal és házatlan csiga fajjal találkozhatunk a tengerfenéken. Gyakori és számos féle van a muréknákból, polipokból, skorpióhalakból. Szintén gyakori látnivaló a barrakuda, a sting rája, a sasrája, az utazó halraj (traveller), a szürka zátony cápa és a marlin is. A delfinek szintén megszokott résztvevői a környék vizeinek a gazdag és színes halállomány miatt. Nyáron ritkább látogatók a maták, a cetcápák és a púpos fejű bálna. 
A sziget általunk merült nyugati részén számos roncs van a víz alatt (8 db.) és igény esetén ezek közül is válogathatunk, mint merülési célpont. Képek a víz alatti látnivalókról


Elhelyezés a túrán

Mivel a merülések szempontjából a legnépszerűbb helyszínek a sziget észak-nyugati oldalán vannak, így a szállásunk is ebben a régióban lesz egy tengerparti, medencés resortban, kertre néző apartmanokban, ingyen wifi-vel és reggelivel. Az  apartmanok  35 m²-esek, rendelkeznek konyhasarokkal, fürdőszobával, széffel, ventillátorral, kertre nyíló erkéllyel, vagy balkonnal, klímával, terasz-étkezővel, TV-vel, műholdas csatornákkal, komplett konyhai felszereléssel, illetve berendezésekkel, mint kávéfőző, mikrosütő, hűtőszekrény, vízforraló, tűzhely, kenyérpirító. Képek az apartmanokról és a resortról


A búvárbázis

A bázis alig 2 kilométerre van a szállástól, mely távot kisbusszal tesszük meg, vagy saját robogóval, akiknek lesz ilyen. A búvárokat két hajóval szállítják a merülőhelyekhez, mely hajók 9 méter hosszúak és egyenként 12 búvár szállítására alkalmasak. Mindkettőnek árnyékolva van a teteje. A hajók műanyag testűek és nagyon gyorsak, emiatt a merülőhelyek rövid hajózási idővel érhetőek el. A hajón a vendégek számára elérhető az ivóvíz, tea, kávé, üdítőital és sütemények. 
Összesen 30 merülőhelyet látogat a bázis, ezek zöme 10-15 percen belül érhető el, a távolabbi helyek pedig 20-35 perc hajózással. Minden merülési napon reggel 9-kor fut ki a hajó velünk és 13:30-kor érkezik vissza a második merülés után. Így 14 órakor már az apartmanba tududnk lenni mind az öt merülési napon és a délutánunk további része már szabad! A naplemente este 7 óra előtt van ebben a hónapban. 


Nyaralás része a túrának

Mivel az öt merülési nap során is már délután kettőkor visszaérünk a resortba, így akár a merülési napokon dálutánja is lehet a strandolásé, sétáké, kikapcsolódásé, pihenésé. A többi 5 napon pedig az egész napunk csak erre van, de mehetünk egynapos kirándulásokra, felfedező utakra is a szigeten.
A resort előtti partszakasztól jobbra indulva kb. 20-30 méterre kezdődik a homokos partszakasz, de aki nagyobb tereket szeretne, annak 50-60 métert is meg kell tennie ahhoz, hogy a nyugati oldal leghosszabb (1.200 m hosszú) homokos strandjára eljusson :-). Képek a beach-ekről 
Aki bérel magának robogót (csekély összegért lehet), azok a sziget legtávolabbi részébe is eljuthatnak könnyedén, csillagtúra szerűen. Mivel a sziget a legszélesebb részen 47 km, így a nemzeti parkok, vagy a sziget egyéb látnivalói 30-40 perc alatt könnyedén elérhetőek, bárhol is vannak a szigeten. 
Azok, akik szeretik az esti bulizást, csak 8-9 km-t kell megtenniük az északi rész legnagyobb településéig, ahol számos zenés szórakozóhely várja a vendégeket. 
A kirándulások lehetősége elég nagy. Népszerű például a főváros gasztronómiája, a Port Luis street food túra, A Le Morne hegyi túra vezetővel, a Tamarind vízesés felfedezése vezetővel, szervezett tea- és cukor-ültetvény túra ebéddel és vezetővel, a Black River szurdok felfedezése, a Mahebourg falu Food Tour és piac látogatás, de lehet ejtőernyőzni tandemben a sziget felett, katamaránnal hajózni a sziget körül és még számos érkedes dolgot csinálni. 


Utazás a Mauritius túrára

Ezen a túrán az Austrian Air-től van csoportos foglalása a csoportnak, mivel az ő menetrendjük és áraik voltak a legjobbak! Eszerint csötörtökön késő délután indulunk Budapestről és egy egészen rövid bécsi átszállás után reggel 8:40-kor érkezünk meg a Mauritiusra.
A hazaúton a gépünk vasárnap délelőtt 10:20-kor indul és ismét egy rövidke bécsi átszállás után este 10-kor érkezünk meg Budapestre.
Feladható csomga súlyhatár 23 kg, kézipoggyász súlya 7kg lehet és a méretei pedig: 56x36x23cm.


Storno biztosítás a repülőjegyre és a részvételi díjra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt, akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 80%-át téríti vissza az utasnak. A maradék 20% az utas önrésze.

Stornó biztosítás ára összesen: részvételi díj + repülőjegy 1%-a

 

A Mauritius nyaralás-búvárkodás túra dátuma:

2025. március 06 - 16.


A Mauritius nyaralás-búvárkodás túra ára búvároknak:

2.870 EUR + Storno díj

A Mauritius nyaralás túra ára kísérőknek:

2.480 EUR + Storno díj


A nyaralás-búvárkodás túra ára tartalmazza:

+ Nemzetközi repülőjegyet egy átszállással és illetékkel, 
+ Reptéri transzfert a resortba és vissza,
+ 9 éjszaka elhelyezést 2 fős apartmanokban reggelivel,
+ 10 merülést hajóról Mauritius nyugati oldalán,
+ Az öt merülési nap alatt a resort-bázis-resort transzfereket,
+ Búvár vezetést kis csoportokban a merülési napokon,
+ Víz, kávé, tea, sütemény kiszolgálást a búvárhajón,


A nyaralás-búvárkodás túra ára nem tartalmazza: 

- Az ebédeket és vacsorákat,
- Italfogyasztást a túra során,
- Fakultatív programok árát,
- Bármilyen jármű bérlését,
- Búvárfelszerelés bérletet, melynek az árát megtalálod itt az oldalunkon,
- A Coin De Mire és a Île Plate sziget körüli merüléseket ebéddel és italfogyasztással,
- Utasbiztosítást,
- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,


Jelentkezni lehet a nyaralás-merülés túrára:

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.


Szabad helyek száma a nyaralás-búvárkodás túrára: 18 fő

A túra minimum létszáma 18 fő, azaz a túra csak akkor valósul meg, ha minden hely elkelt! 
 

A túrát a Mortons Légi Utazási Iroda szervezésében bonyolítjuk. 

 


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Egzotikus
Esemény kezdete
2025-03-06
Esemény vége
2025-03-16
Esemény helyszíne
Mauritius
 

Ebben a témában talál még 19 cikket: Programnaptár

Következő búvártúrák

Maldív-szigetek nyaralás és búvárkodás
2025. január 31 - február 09.

Érdekel!

Galapagos - Equador búvár- túra
2025. április 25 - május 07.

Érdekel!

Szezonzáró Adria búvártúra - Tisno
2024. szeptember 18-22.

Szezonnyitó Murter búvártúra
Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC